Βιογραφικά

Κωνσταντίνος Μαρκάκης

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Κωνσταντίνος Μαρκάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης το 1958. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιταλίας “University of Palermo” στο τμήμα της Γεωπονικής. Στη συνέχεια,  για περίπου 30 χρόνια εργάστηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο τμήμα Φυτοπροστατευτικών προϊόντων στη θέση σχεδιασμού πολιτικής Γεωργικών Φαρμάκων. Ειδικότερα, εκπροσώπησε την Ελλάδα στις συνεδριάσεις την Μόνιμης Επιτροπής για τα Φυτοπροστατευτικά προϊόντα (SCoPAFF). Έχει άριστη γνώση Αγγλικών και Ιταλικών.


Μαρίκα Μαρκάκη

Συνέταιρος

Η Μαρίκα Μαρκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας “Eötvös Loránd University” στο τμήμα της Ψυχολογίας. Εντάχθηκε στην εταιρία MedPest IKE το 2023 αναλαμβάνοντας τη θέση της συνεταίρου. Εκτός της Ελληνικής γλώσσας έχει άριστη γνώση της Αγγλικής και έχει ζήσει 5 χρόνια στο εξωτερικό.


 
MedPest IKE

Η Εταιρία

Ιδρύθηκε το 2015 από τον Κωνσταντίνο Μαρκάκη ενώ άλλαξε νομική μορφή το 2023. Η εταιρία έχει έδρα στην Αθήνα και παρέχει συμβουλές για τη διάθεση στην αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων, βιοκτόνων και λιπασμάτων σε όλη τη Ευρωπαϊκή Ένωση, την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.